Risotto med svampe

Risotto med svampe 

Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter byder på kvalitet til rimelige priser.

Risottoen her er lavet med oksebouillon og svampe, men kan også sagtens laves på anden bouillon alt efter hvilken øvrig ingrediens, man ønsker at komme i sin risotto. Risotto er ikke umiddelbart nogen billig ret, men det er en nem og forholdsvis budgetvenlig måde at imponere sine gæster på. Da det er en ret som kræver opmærksomhed, er det oplagt at dele et glas hvidvin med sine gæster i køkkenet, mens man står og rør i gryden.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 400g. Gestus risottoris
  • 1 glas Gestus champignoner
  • 100g. Gestus parmesan
  • 2 spsk. Gestus olivenolie
  • 1 glas hvidvin
  • 1 løg
  • 1L. Oksebouillon
  • 1 spsk. Smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løget fint, riv parmesan og hæld vandet fra champignonerne.

Varm en gryde op med olivenolie, og vend løgene heri til de er klare. Derpå kommes risottorisene ved, og der røres konstant så risene ikke brænder på. Når risene begynder at lave “knæk” lyde, hældes hvidvinen i, og der røres indtil risene har optaget væden. Derpå hældes lidt bouillon i, til risene optager væden, hvorpå der yderligere hældes lidt bouillon i, mens der konstant røres. Dette mønster gentages til risene er al dente (ikke opløste!), hvilket tager ca.15-20 min.

Derefter vendes parmesan og champignoner i, og risottoen smages til med salt og peber. Inden retten serveres kan den suppleres med lidt ekstra bouillon og smør for ikke at fremstå fast.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR