Asparges hollandaise

Asparges hollandaise 

En festlig fransk forret, der ikke kræver mange ingredienser. Retten skal laves lige inden den serveres, så det kan anbefales at have lavet den efterfølgende hovedret og dessert på forhånd. Væben dig med tålmodighed når sovsen skal laves – det betaler sig i sidste ende.

Velbekomme! 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 400g. asparges
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. hvid vineddike
  • ¼ tsk. peber
  • 2 æggeblommer
  • 200g. smør

Fremgangsmåde

Skyl og knæk asparges (de har et naturligt knæk ca. 1/3 op fra roden).

Lav hollandaise sovs: Kog vand, vineddike og peber i en lille gryde, til der kun er 1 spsk. væske tilbage. Si derefter blandingen over i en skål (ikke plastik) og lad det afkøle i ca. 10 min. Mens eddikeblandingen køler af, smeltes smørret, og to æggeblommer piskes sammen i en anden skål. Pisk nu gradvist æggeblommerne over i den afkølede eddikeblanding. Sæt en gryde med vand til at koge og put skålen med æggemassen over gryden med kogende vand, uden at skålen med æggeblandingen rører det kogende vand (på samme måde som når man smelter chokolade). Pisk nu blanding til det tykner. Når blandingen er tyknet tages den af varmen, og det smeltet smør piskes gradvis i, indtil sovsen har den rette cremet konsistens.

Kog asparges i 5 min (ikke mere!) og server med hollandaise og friskkværnet peber

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR