klassiske fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller

Fine danske fastelavnsboller her lavet på en tebolledej, og fyldt med hindbærmarmelade og æblegrød. Fyldet kan varieres alt efter ønske, og man kan eksempelvis også lave en creme og fylde dem med. Det er desuden anbefalings værdigt at have små hjælpere med i køkkenet til denne opskrift, da jeg har erfaret at de er særligt gode til at dekorere med glasur. Opskriften er lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

Velbekomme!

Ingredienser

25 stk. 

  • 5 dl. Lunkent vand
  • 25g. Gær
  • 2 æg
  • 900g. Hvedemel
  • 75g. Sukker
  • 15g. Salt
  • 75g. Blødt smør fra Bakkedal
  • Hindbærmarmelade
  • Æblegrød
  • Flormelis til glasur

Fremgangsmåde

Hæld lunkent vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet, rør det godt sammen, gerne på en maskine. Tilsæt løbende resten af melet, og når dejen er ensartet og smidig, tilsættes smør i tern. Når smørret er helt integreret i dejen, skal dejen hæve i 2 timer på køkkenbordet med et viskestykke over.

Vend derefter dejen ud på køkkenbordet og form 25 fine runde boller. Placer disse på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1-2 timer. Form et stort hul i bollerne, som ikke trænger igennem, men som er stort nok til at fyldes med eks. Hindbærmarmelade. Fyld alle bollerne med hindbærmarmelade eller æblegrød. Pensl bollerne med æg og bag dem i 10-14 min ved 220 grader.

Når bollerne er kølet af dekoreres de glasur, og er klar til servering.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR