luftige hvedeboller

Luftige hvedeboller  

Den ultimative forkælelse om morgen er duften af nybagte boller! Denne opskrift er en klassiker hjemme hos mig, og er skam også hentet fra den tid jeg boede hjemme hos mine forældre. Den er en reklame for Gestus, som ikke går ned på kvalitet og smag. Disse boller laves på en røremaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør dem dejlig luftige. En simpel og skøn opskrift, som bør nydes lune med lidt smør eller marmelade. 

Velbekomme!

Ingredienser

25 boller

  • 775ml. Lunkent vand
  • 1 kg. Gestus hvedemel
  • 20g. Gær
  • 30g. Salt

Fremgangsmåde

Find en røremaskine frem.

Opløs gæret i vandet. Tilsæt løbende melet mens røremaskine kører. Når alt melet er rørt i, tilsættes salt. Sluk for røremaskinen, når dejen fremstår smidig og elastisk (ca. 30min).

Lad dejen hæve natten over i køleskabet tiltrukket med film.

Form bollerne næste morgen og lad dem efterhæve på en bageplade i to timer.

Bollerne bages ved 220grader i varmluft, til de har en kernetemperatur på 90-96grader.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR