klassisk boller i karry

Klassisk boller i karry 

God gammeldags boller i karry, med selvvalgt topping, er nu engang en dejlig ret til en lidt kold dag.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500g svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt og peber 
  • 3 spsk. Smør
  • 3 tsk. Karry
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 6 dl. Grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

Start med at blande oksekød, finthakket løg, æg, 1 fed presset hvidløg, raps, salt og peber sammen i en skål, og lad det stå på køl i 30min. Sæt en stor gryde med vand til at koge. Form kødbollerne med en ske og kom dem i gryden med kogende vand. Når kødbollerne flyder op til vandoverfladen er de færdige og kan sættes til side.

Varm en gryde op med smør, karry og spidskommen. Kom mel i gryden, og rør til melet har opslugt smøren.

Kom herefter grøntsagsbouillon i lidt ad gangen mens du pisker karrysovsen til den rigtige tykkelse. Smag til med salt og peber og kom kødbollerne i.

Lad det koge sammen i et par minutter og server med selvvalgt topping. 

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR