fennikel og kartoffelsuppe

Fennikel og kartoffelsuppe   

En frisk lys suppe, som nemt kan gøres dekorativ med lidt farverig topping.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 5 kartofler
  • 2 fennikel
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. Ingefær
  • 2 spsk. Stødt koriander
  • Salt og peber
  • Smør
  • Grøntsagsbouillon
  • 2dl. Cremefraiche (eller fed yoghurt)
  • 1 citron
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Skær kartofler og fennikel i tynde skiver og sauter i en varm gryde med smør. Hak løg, 3 fed hvidløg og ingefær fint, og sauter sammen med grøntsagerne. Efter 10 minutters tid tilsættes stødt koriander samt grøntsagsbouillon, til det næsten dækker grøntsagerne. Lad suppen koge op, og lad den derefter simre i ca. 20 min. under låg.

Mens suppen passer sig selv, laves cremefraiche blandingen: Find en lille skål frem og bland cremefraiche sammen med citronsaft, sukker og 2 fed presset hvidløg.

Efter 20 min. blendes suppen jævn med stavblender og smages til med salt og peber. Server med cremefraiche, fennikel grønt og evt. purløgsolie og appelsinskal.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR