|
15 måder at servere kartofler på

15 måder at servere kartofler på

aKartofler kommer i mange former. Men de kan altså også laves, tilberedes og serveres på et utal af måder. I dette blogopslag giver jeg et lidt inspiration til forskellige opskrifter, som alle har det til fælles, at kartoflen er hovedingrediensen i retten. Så sidder du og skal finde ud af, hvad du kan bruge en kartoffel til, så synes jeg du skal tage et kig på disse kartoffel baserede opskrifter. Ps. alle opskrifterne kan findes her på Gastrologik.

1. Hasselback kartofler

Hasselback kartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Hasselbagte kartofler er en super nem opskrift, som kan bruges som tilbehør til adskillige retter med fisk, fjerkræ eller kød. Mens du laver hovederetten, kan hasselback kartofler nemt passe sig selv inde i ovnen.

Du finder en opskrift på hasselback kartofler via dette link.

2. Flødekartofler

flødekartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

På billedet ses det cremede vidunder med navnet flødekartofler. Flødekartofler kan serveres til Lam eller oksekød, og er relativt nemt at lave, da denne kartoffelret også kan passe sig selv i ovnen.

Du finder en opskrift på flødekartofler via dette link.

3. Kartoffelmos

Kartoffelmos | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Med den rigtige teknik, så er kartoffelmos altså bare et genialt tilbehør til mange forskellige retter. Især opskriften brændende kærlighed er uimodståelig god, hvis den serveres med en lækker og luftig kartoffelmos!

Du finder en opskrift på kartoffelmos via dette link.

4. Kartoffeltoppe

Kartoffeltoppe | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Hvis du har lavet ovenstående opskrift på kartoffelmos, så husk at lave for meget, så du kan gemme den overskydende kartoffelmos. Kartoffelmosen kan nemlig bruges til at lave fine små kartoffeltoppe.

Du finder en opskrift på kartoffeltoppe via dette link.

5. Ovnbagte kartofler

Ovnbagte kartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Ovnbagte kartofler er en klassiker, som de fleste nok har prøvet at lave. Den er nem, den er dejlig, og den går godt til det meste uanset om det er fisk, kød eller vegetariske retter. Man kan også bare spise kartoflerne som de er med lidt dip i form af mayonnaise foreksempel.

Du finder en opskrift på Ovnbagte kartofler via dette link.

6. Knuste kartofler

Knuste kartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Endnu et nemt kartoffel tilbehør er knuste kartofler, som ligesom ovnbagte kartofler, går rigtig godt til de fleste opskrifter. Disse kartofler er lavet med rosmarin og serveres med koldt smør til.

Du finder en opskrift på knuste kartofler via dette link.

7. Hyldeblomstglaserede kartofler

Hyldeblomst glaserede kartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Nok den mest alternative opskrift på kartofler kommer her i form af disse glaserede kartofler. De minder lidt om brunede kartofler, i og med at de er søde. Dog kan disse kartofler nemt serveres om foråret og sommeren til hvid fisk.

Du finder en opskrift på Hyldeblomstglasserede kartofler via dette link.

8. Kartoffelsalat

Kartoffelsalat | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Her er endnu en forår- og sommeropskrift med kartoflen. Det er en kartoffelsalat, som smager uimodståeligt godt. Jeg elsker at lave den og servere den til grillet fisk. Kartoffelsalaten er frisk og let i smagen og er derfor perfekt at nyde i solen med et koldt glas hvidvin.

Du finder en opskrift på kartoffelsalat via dette link.

9. Vegetarisk biksemad

Vegetarisk biksemad | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Skal det gå hurtigt i hverdagen, eller er der få ingredienser i køleskabet, så synes jeg da bare, at du skal prøve en vegetarisk omgang biksemad. Det er ekstremt billigt og virkeligt nemt at lave - og så smager det bare fantastisk.

Du finder en opskrift på vegetarisk biksemad via dette link.

11. Kartoffelpizza

Kartoffelpizza | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Mange tror at pizzaer skal være med tomatsovs og kød... men der findes en pizza der overgår alle pizzaer - og så er den oveni købet vegetarisk. Det er kartoffelpizzaen, som simpelthen er en af mine personlige favoritpizzaer, da den er billig, nem at lave og utrolig velsmagende. Dens enkelthed gør at kvaliteten i de enkelte ingredienser som rosmarin, mozzarella olivenolie, virkelig får lov til at spille en central rolle for pizzaen. Derfor synes jeg ikke, at du skal gå ned i kvalitet ift. disse ingredienser.

Du finder en opskrift på kartoffelpizza via dette link.

12. Kartoffel porre suppe

Kartoffelporresuppe | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Mindst én gang om året laver jeg en stor potion kartoffel porre suppe. Jeg laver den gerne i løbet af efteråret eller i starten af vintermånederne. Den minder mig altid om hyggelige stunder og har derfor nærmest en nostalgisk effekt på mig. Jeg har dog valgt at forbedre denne opskrift med at toppe suppen med råstegte kartofler. Det giver den lige et ekstra lille pift til kartoffel porre suppen.

Du finder en opskrift på kartoffel porre suppe via dette link.

13. Gnocchi

Hjemmelavet Gnocchi | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Da jeg arbejdede på en italiensk restuarant i Melbourne, lærte jeg at lave tradionel Gnocchi fra bunden. Processen er lang, men resultatet er genialt. Når du laver gnocchien fra bunden, smager den ikke blot af ekstra kærlighed, den smager også mere luftig og blød i munden. Gnocchi kan serveres på et hav af måder. Foreksempel som Gnocchi med napolisauce, Gnocchi med salvie eller Gnocchi med svampe vendt i fløde og frisk oregano.

Du finder en opskrift på hjemmelavet gnocchi via dette link.

14. Pepe et patate

Pepe et patate | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

En anden opskrift jeg lærte i Melbourne Australien, var denne Pepe et patate. En mexikansk kvinde som jeg havde æren af at bo hos, lærte mig denne vegetariske opskrift på Pepe et patate, som i sin simpelthed kan oversættes til "peberfrugt og kartofler". Retten består ud over kartofler og peberfrugt også af løg, så det kommer nok ikke som en overaskelse, hvis jeg fortæller dig, at denne ret også er utrolig billig.

Du finder en opskrift på pepe et patate via dette link.

14. Aligot (Cremet kartoffelmos)

Jeg ved godt at jeg tidligere roste kartoffelmosen til skyerne... dog er der endnu en kartoffelmos, som simpelhen er vanvittig. Det er den franske specialitet Aligot. Det er en ostet og cremet kartoffelmos, som har været serveret i det franske cuisine igennem flere hundreder af år. Osten er hovedbestandelen. Faktisk indeholder aligot op til tre forskellige oste, hvilket giver den dens ostede konsistens.

Opskrift på vej.

15. Brunede kartofler

Brunede kartofler | 15 måder at servere kartofler på | Gastrologik

Klassikeren over alle klassikere. Man kan nok ikke lave et opslag om kartofler, uden at have de gode gamle brunede kartofler med. De nok julens mest syndige ret, i og med der er tale om en sukkersvøbt grøntsag. Men wow hvor smager de altså godt... Heldigvis spiser vi det kun én gang om året...

Du finder en opskrift på kartoffeltoppe via dette link.

Flere opskrifter

Tak fordi du læste med. Gastrologik er hele tiden i konstant udvikling, så der kommer nok flere opskrifter med kartofler i fremtiden.