hjemmelavet gnocchi

Hjemmelavet gnocchi  

Gnocchi smager ekstra skønt når det er hjemmelavet, og det er overraskende nemt og billigt at lave. Når først gnocchien er lavet, er det hurtigt at servere en omgang gnocchi til aftensmad, med blot lidt napolisauce, olie og basilikum. Overfor fremgangsmåden kan du finde en video fra min instagramprofil, som tydeliggøre processen. Du skal blot klikke på “videre-pilen” så vil videoen komme frem. 

Velbekomme!

Ingredienser

7 serveringer til 2 personer 

  • 3kg. Kartofler
  • 1 kg. hvedemel 
  • 1 spsk. salt og peber 

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne til de kan falde af en gaffel. Mos kartoflerne gennem en si, så større kartoffelstykker undgås.

Vend mel i dejen af flere omgange, indtil ca. 600g. af melet er æltet ind i dejen, tilsæt salt og peber. 1 håndfuld af dejen tages til side og mel tilsættes indtil dejen har en pudeblød konsistens. Hertil rulles dejen til en lang pølse og skæres i ca. 15 stykker lige store gnocchi. 

Gnocchien kommes i en gyde med kogende vand, og tages først op når de selv flyder op til overfladen. Herefter kommes de i en skål iskold vand, så de ikke koger videre og bliver for bløde. Dette forsættes til alle gnocchi er færdigkogte. 

Til en servering for to beregnes 40-50stk. gnocchi, og man kan med fordel inddele gnocchi i et par serveringer, så de kan fryses ned og gemmes til en travl hverdag.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR