Traditionel spaghetti carbonara

Traditionel spaghetti carbonara 

Hvis du har lyst til at blive klogere på den klassiske spaghetti carbonara, så prøv denne udgave. Jeg har fået den af min italiensk ven, som har den fra sin mormor. Med andre ord: det her er sådan traditionel spaghetti carbonara laves! Jeg bruger hverken fløde, hele æg eller bacon. I stedet laves den med æggeblommer og guanciale (grisekind). 

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 400g. spaghetti
  • 300g. guanciale (grisekind)
  • 2 spsk. vand fra spaghettien
  • 2 spsk. oliven olie
  • 6 æggeblommer
  • 20g. parmesan (samt ekstra til topping)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog spaghettien i saltet vand til de er al dente.

Bland æggeblommer og revet parmesan sammen i en skål med to spsk. vand fra spaghettien.

Varm en pande op med olien, og steg guanciale til det er sprødt. Krydr guanciale med en tsk. salt og sæt det til side når det er færdigstegt.

Hæld vandet fra spaghettien og tilsæt herefter æggeblanding og guanciale til pastaen. Rør sammen i 30 sek. og smag til med salt og peber.

Server straks, toppet med parmesan og evt. lidt frisk persille.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR