panNa cotta med havtorn

Panna cotta med havtorn 

Panna cotta er en meget simpel, og meget god dessert at servere for sine gæster – den kan nemlig laves dagen før! Her har jeg valgt at toppe den med havtorn, sponsoreret af Gestus, som er et lidt syrligt bær. Det er derfor også vigtigt at smage sin havtornssirup til med sukker, inden den hældes ud over de kolde panna cotta.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. Gestus vaniljesukker
  • 1 dl. sukker
  • 3 blad husblas

Havtornssirup 

  • 200g. Gestus havtorn
  • 3 dl. sukker

Fremgangsmåde

Læg husblasen i blød i koldt vand.
Find en gryde frem og kom fløde, sukker og vaniljesukker deri. Varm flødeblandingen op indtil sukkeret er opløst, pas på det ikke koger. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, og husblas piskes i.

Hæld panna cottaen over i fire fine serveringsglas, og lad den stå på køl i minimum 3 timer, gerne natten over.

Havtornssirup
En time inden servering findes en lille gryde frem, og sukker og havtorn kommes i. Varm det igennem til bærerne er helt bløde, og sukkeret er opløst. Sigt din sirup af to omgange og lad det stå på køl i en halv time, inden det hældes ud over de fire panna cotta.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR