indbagt laks

Laks m. spinat i butterdej

Spinat og laks er en skøn kombination. Her bliver det serveret i et fint lille net af butterdej. Retten er god til en kold eftersårsdag, og kan med fordel serveres med lidt bagte kartofler og en grøn salat. Opskriften er sponsoreret af Gestus, der sætter fokus på kvalitet til hverdagspriser. 

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 rulle Gestus butterdej
  • 4 Gestus laksefileter
  • 1 pose frisk Gestus spinat
  • Salt og peber
  • 1 bakke flødeost
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Varm spinat op sammen med flødeost salt og peber, tag af varmen når spinaten er faldet sammen.

Del butterdejen i fire kvarte, så det passer med en laksefilet til hver. Skær 2-3 cm. streger i dejen, så det giver et net-lignende mønster. Hiv en anelses i dejen så der kommer større huller frem, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Kom en spsk. Spinatblanding på hver halvdel, af hver kvarte stykke dej. Kom derpå laksefileten ovenpå, og kom til sidst endnu en spsk. spinat ovenpå laksen. Kon den halvdel af dejen som er bar over laksen, og luk den tæt i alle sider.

Pensl alle stykkerne med et æg. Bag i ovnen i 15-20 min ved 180 grader til de er gyldne.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR