indisk dahl

Indisk dahl  

Dahl er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er nemlig både en billig og interessant ret, som går godt ind i en kødfri hverdag. Opskriften her tager et meget simpelt udgangspunkt, for at være så budgetvenligt som muligt. Krydderierne kan eksempelvis variere, alt efter hvad du har på hylderne.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Koriander
  • 1 spsk. Karry
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 knivspids chilliflager
  • 200g. røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 6-7dl. Grøntsagsbouillon
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

Hak hvidløg helt fint og svits det i en gryde med olivenolie ved svag varme, det er vigtigt at det ikke tager farve. Tilsæt alle krydderierne og rør rundt indtil hytten dufter godt.

Skyl linserne grundigt, og kom dem i gryden sammen med tomater og grøntsagsbouilon. Lad retten simre i 30 min, tilføj evt. mere væde undervejs.

Smag til med salt og chili, og server evt. med yoghurt, koriander og naanbrød.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR