Fried rice

FRIED RICE
Nem og fleksibel ret. Hvis du har nogle kogte ris tilovers fra dagen før, er dette en perfekt måde at få dem brugt på – og derved undgå mad spil. Jeg køber aldrig ind til denne ret, da jeg bruger overskydende grøntsager, hvilket gør den meget budgetvenlig og ligetil. Velbekomme!
Ingredienser
Til 4 personer
- 2 dl. ris
- Olie
- 1 spsk. fishsauce
- 1 spsk. soja
- Minimum 1 grøntsag
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 chili
- 2 æg
- salt og peber
- Thai basilikum
Fremgangsmåde
Hak løg, og skær grøntsag(er). Varm en pande op med olie og knæk æggene heri. Rør æggene til scramble æg, og sæt til siden. Steg løg, presset hvidløg, revet ingefær, finthakket chili samt grøntsager på panden i et par minutter. Tilsæt 2 dl. kogte ris og vend rundt med grøntsagerne. Tilsæt afslutningsvis, fishsauce, soja og smag til med salt og peber.
Retten tages af varmen inden risene tager farve. Server toppet med thai basilikum.
LEDER DU EFTER NOGET?

Mathilde Lauth
Velkommen til Gastrologik.
En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.
Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet.
Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager.
Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.
Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.
Rigtig god fornøjelse!