Fried rice

FRIED RICE 

Nem og fleksibel ret. Hvis du har nogle kogte ris tilovers fra dagen før, er dette en perfekt måde at få dem brugt på – og derved undgå mad spil. Jeg køber aldrig ind til denne ret, da jeg bruger overskydende grøntsager, hvilket gør den meget budgetvenlig og ligetil. Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 2 dl. ris
  • Olie
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. soja 
  • Minimum 1 grøntsag
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili 
  • 2 æg 
  • salt og peber
  • Thai basilikum 

Fremgangsmåde

Hak løg, og skær grøntsag(er). Varm en pande op med olie og knæk æggene heri. Rør æggene til scramble æg, og sæt til siden. Steg løg, presset hvidløg, revet ingefær, finthakket chili samt grøntsager på panden i et par minutter. Tilsæt 2 dl. kogte ris og vend rundt med grøntsagerne. Tilsæt afslutningsvis, fishsauce, soja og smag til med salt og peber.

Retten tages af varmen inden risene tager farve. Server toppet med thai basilikum. 

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR