|
Dry martini
Dry martini

Dry martini

Frasen "Shaked... Not Stirred" kender du sikkert til fra de kendte James Bond film. Men vidste du, at en Dry Martini faktisk ikke skal shakes normalt? Derimod er det meget mere normalt at give martinien et lille stir inden servering, så alle væskerne blandes sammen og køles ned.

En shaked martini vil have en tendens til at være mildere i smagen, da isen den shakes med optøs hurtigere hvilket medføre at mere vand blandes med de øvrige ingredienser. Derfor vil jeg til enhver tid foretrække at lave en Dry Martini på den traditionelle måde, hvor man bygger drinken ved at putte alle ingredienserne i et glas og derefter giver drinken en hurtig omrøring.

Denne opskrift på Dry Martini bruger en skive af citronskal, da jeg godt kan lide den syrlige aroma fra citronen. Man kan også putte en oliven i, hvis man foretrækker det.


Ingredienser

1 cocktail(s)

Fremgangsmåde

5 min.
Dry martini

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret