citronspecier

Citronspecier

Julen kalder på mange klassiske søde småkager. Derfor er denne lidt syrlige småkage en god udvidelse til de klassiske “småkage-repertoire”, og så er den oven i købet budgetvenlig!

Velbekomme!

Ingredienser

ca. 30 stk. 

  • 1 vaniljestang
  • 300g. Hvedemel
  • 225g. Smør
  • 125g. Flormelis
  • 1 stor citron

Fremgangsmåde

Halver vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljen op i en stor skål sammen med revet citronskal og saften fra citronen, samt de resterende ingredienser.

Ælt det sammen til en ensartet dej, og rul det til en pølse på 5cm i diameter. Rul film omkring dejen og lad den stå på køl i minimum en time.

Efter en time skæres dejen i én cm. tykke skiver, hvorpå de bages i ovnen i ca. 10 min. ved 175 grader.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR