Melonsalat

Melonsalat

Denne salat er et skønt supplement til kylling eller grillet kød, da den er dejlig simpel, og fyldt med smag af sommer. Man kan snildt benytte sig af andre melontyper, men jeg synes denne cantaloupemelon (grøn udenpå, orange indeni) er skøn, da den er rig på smag. En anden mere kendt smagsstærk melon er netmelonen, hvorimod honningmelon og galiamelon har en lidt svagere smag. Som toping brugte jeg solsikkekerner, da det er det billigste kernealternativ jeg har kunne opspore, men du kan selvfølgelige bare bruge hvad du har på lager.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • ½ melon
  • 1 stort hoved hjertesalat
  • 2 spsk. solsikkekerner

Dressing: 

  • 2 spsk. raspolie
  • 1 ½ spsk. æbleeddike
  • 2 tsk. Honning
  • 10g. Friskrevet ingefær
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl salaten og riv den i mundrette stykker på et salatfad.

Skær melonen i mellemstore tern og bland med salaten.

Bland dressing-ingredienser sammen i en lille skål og sigt det over salaten.

Rist solsikkekerner på en pande til de er gyldne, og drys dem efterfølgende over salaten.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR