den perfekte pizzadej

Den perfekte pizzadej  

Denne opskrift på pizzadej har jeg fået af en italiensk kok og kollega. Dejen her er uden ret meget gær, men med en lang hævetid. Hvis man ønsker at forkorte hævningen, kan man derfor tilføje mere gær. Pizzaer laves optimalt i en 350 grader varm pizzaovn, så sørg for at varm din ovn godt op inden du går i gang.

Velbekomme!

Ingredienser

4 store pizzaer

  • 6dl. koldt vand
  • 2g. Gær
  • 20ml. Vand fra hanen
  • 30g. Salt
  • 1kg. Mel
  • Oliven olie

Fremgangsmåde

Bland gær sammen med 20ml. Lunkent vand fra hanen og tilsæt et drys mel.

Find en stor skål frem med 6 dl. Koldt vand og tilsæt gærblandingen samt 200g. mel. Ælt godt og tilsæt yderligere 200g. Tilsæt salt og de resterende 600g. Mel, og ælt til dejen er smidig.

Til sidst vendes en smule olivenolie i dejen, hvorefter dejen kommes over i en ren skål smurt med olivenolie.

Lad dejen hæve i 30-45 min, under et vådt hviskestykke. Dejen deles nu i fire dele, som rulles til runde pizzaboller. Kom dejen i rummelige tupperwares i køleskabet og lad dem hæve i 2-4 dage, ikke længere.

Sæt ovnen på den højest mulige temperatur (min var 250 grader). Form pizzadejen tynd og rund med hænderne, husk her at tillade ekstra dej ved skorpen. Kom selvvalgt pizzafyld på, og bag i en rund, flad bageform i 10 min.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

This Post Has One Comment

SKRIV EN KOMMENTAR