Kunsten at spise kreativt

Madlavning og kreativitet går hånd i hånd. Det kan naturligvis være fristende at lave en hurtig – dog relativt triviel omgang spaghetti med tomatsovs ligesom, at det kan være fristende at lavet hele sin indkøbsliste på forhånd og følge den slavisk nede i supermarkedet. Det er dog sjældent at sådan en tilgang til madlavning skaber de bedste resultater især, hvis du lever på et stramt budget. I det her opslag vil jeg forsøge at beskrive, hvordan kreativitet i køkkenet er en af hovedingredienserne i kunsten at leve på et budget.

Mit første råd er aldrig at købe ind efter én opskrift. Find i stedet på opskrifter ud fra de ingredienser du har på forhånd. Dette er ikke ensbetydende med, at du behøver et væld af ingredienser i køleskabet, men at du i stedet skal bruge din kreativitet for at komme frem til en økonomisk og interessant opskrift.  Har du de varer, som jeg vil betegne som “Essentielle Ingredienser” på lager, er det en stor hjælp.  Jeg laver personligt aldrig en indkøbsliste, men derimod en liste over hvilke ingredienser jeg har på forhånd, samt et par bud på mulige opskrifter, som jeg kan lave ud fra disse, inden jeg går til supermarkedet.

Mit andet råd bygger også på at være kreativ, nu i supermarkedet, fremfor derhjemme. Kig efter de nedsatte varer, og hold dem op imod din liste over de ingredienser du fik lavet hjemmefra. Her er dine bud på et par mulige opskrifter en hjælp, til at finde frem til den opskrift du kan lave. Når du handler ind på denne måde, giver det dig en større fleksibilitet til at vælge en opskrift der er billig – men delikat. Et eksempel på en sådan liste, kan ses på fotoet til venstre, hvor jeg fandt en stor nedsat oksebov i supermarkedet, hvilket blev til to dejlige gryderetter.

Mit tredje råd er til de dage hvor kreativiteten svigter fordi tiden er knap, udsalgshylderne er ryddet og køleskabet er tomt. Sørg for at have et par sikre opskrifter i ærmet, som du altid kan lave. Kokosmælk reder tit dagen hos mig, da den sammen med krydderier og grøntsager aldrig slår fejl.
Husk også at lave dobbeltmængder, når du har gang i en kreativ gryderet, så den kan fryses ned og rede aftensmaden til en knap så overskudsfyldt dag.

Så hjælp dig selv ved at have fryseren fyldt og de essentielle varer på plads

Mit første råd…

er aldrig at købe ind efter én opskrift. Find i stedet på opskrifter ud fra de ingredienser du har på forhånd. Dette er ikke ensbetydende med, at du behøver et væld af ingredienser i køleskabet, men at du i stedet skal bruge din kreativitet for at komme frem til en økonomisk og interessant opskrift.  Har du de varer, som jeg vil betegne som “Essentielle Ingredienser” på lager, er det en stor hjælp.  Jeg laver personligt aldrig en indkøbsliste, men derimod en liste over hvilke ingredienser jeg har på forhånd, samt et par bud på mulige opskrifter, som jeg kan lave ud fra disse, inden jeg går til supermarkedet.

Mit andet råd… 

bygger også på at være kreativ, nu i supermarkedet, fremfor derhjemme. Kig efter de nedsatte varer, og hold dem op imod din liste over de ingredienser du fik lavet hjemmefra. Her er dine bud på et par mulige opskrifter en hjælp, til at finde frem til den opskrift du kan lave. Når du handler ind på denne måde, giver det dig en større fleksibilitet til at vælge en opskrift der er billig – men delikat. Et eksempel på en sådan liste, kan ses på nedenstående foto, hvor jeg fandt en stor nedsat oksebov i supermarkedet, hvilket blev til to dejlige gryderetter.

Mit tredje råd…

er til de dage hvor kreativiteten svigter fordi tiden er knap, udsalgshylderne er ryddet og køleskabet er tomt. Sørg for at have et par sikre opskrifter i ærmet, som du altid kan lave. Kokosmælk reder tit dagen hos mig, da den sammen med krydderier og grøntsager aldrig slår fejl.
Husk også at lave dobbeltmængder, når du har gang i en kreativ gryderet, så den kan fryses ned og rede aftensmaden til en knap så overskudsfyldt dag.

Så hjælp dig selv ved at have fryseren fyldt og de essentielle varer på plads

Hvis du synes det med være at kreativ lyder som en lidt stor mundfuld, er der naturligvis råd at hente. Gastrologik.dk er indrettet så du kan søge efter den vare du har fundet på tilbud, eller har i køleskabet, og få en masse mulige opskrifter frem. Derudover er alle opskrifterne overskueliggjort ved at fortælle dig hvor mange ingredienser du behøver på forsiden af hvert indlæg, hvis du har de essentielle ingredienser på lager– kig efter symbolet af en indkøbskurv.

Held og lykke med at spise kreativt – det betaler sig.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR