Essentielle Ingredienser

Kære læser, jeg har lovet, at denne blog skal kunne gøre dine hverdagsretter så billige som mulige. 

En stor del af det at kunne leve på et lille madbudget, er at være god til at tænke kreativt og dermed sætte ingredienser sammen selv. For at gøre det hele mere overskueligt, har jeg derfor lavet en lille guide, så du har en base for dine kommende madidéer. Det koster lidt i starten, men er billigere på lang sigt, da du slipper for alle de små indkøbsture, der hurtigt kan hobe sig op til en større udgift.  

Jeg har lavet listen så simpel som muligt, for at spare dine penge, men du kan selvfølgelig altid udvide og tilføje, så den passer bedre til dine behov. Derudover bruger jeg også listen som en tjekliste, inden jeg tager ud og handler, så jeg nemt kan tjekke op på, om depoterne er fyldte. Og sidst men ikke mindst, er det godt lige at tjekke supermarkedernes ekstra nedsatte hylder for disse ingredienser, og købe stort ind hvis der nu f.eks. er en masse nedsat hvedemel. 

Når først de essentielle ingredienser har fundet vej til dit køkken, vil spændende opskrifter ikke synes dyre. 

 Dette symbol vil nemlig vise dig, hvilke andre få varer der behøves til de forskellige opskrifter. 

  • Karry
  • Kardemomme
  • Peber
  • Rosmarin
  • Salt
  • Spidskommen
  • Stødt koriander
  • Vaniljesukker/ekstrakt
  • Kanel
  • Bagepulver
  • Glasnudler
  • Havregryn
  • Kaffe
  • Mel
  • Pasta
  • Ris
  • Solsikkekerner
  • Spaghetti
  • Sukker
  • Curry paste
  • Fish Sauce
  • Grøntsagsbouillon
  • Honning
  • Olivenolie
  • Soyasauce
  • Sweet chilisauce
  • Æble-eddike
  • Chili
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Lime
  • Løg
  • Mælk
  • Smør
  • Æg
  • Hakkede tomater
  • Kikærter
  • Kokosmælk
  • Linser

Jeg håber listen kan bruges, jeg kan i hvert fald ikke undvære den! Fortæl mig endelig hvad dine erfaringer er, og hvordan du har oplevet denne liste fungerer for dig – så vi kan lære af hinanden.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

This Post Has 69 Comments

  1. Kære Mathilde
    Det er bare flot – rigtig flot og let at gå til. Selv en gammen mand som mig bliver voldsomt inspireret til at prøve de lækre retter.
    En kommentar: Billedet af dig med låg-potten bør være med direkte øjenkontakt til læseren og et Mona-Lisa smil med et glad twist.
    Kh René
    PS: kommer til at savne dig på Northside!! Ser vi Simon i år?

    1. Kære René
      Tusind tak! Det glæder mig du bliver inspireret, jeg må øve mig lidt på Mona-Lisa smilet 😉
      Det er noget værre noget med Northside – ville sådan ønske det lige lå i August så jeg kunne nå det hele, må lige høre Simon – har ikke umiddelbart hørt hvad hans planer er.
      Knus Mathilde

SKRIV EN KOMMENTAR