vietnamesisk suppe

Vietnamesisk suppe

En varm, krydret og sødlig asiatisk suppe. Denne Pho inspirerede suppe, er lavet på baggrund af et overskud af oksekød, samt diverse krydderier jeg havde på lager. Suppen endte med et vietnamesisk udtryk, og giver lidt associationer til den vietnamesiske ret Pho. En meget vellykket opskrift, som der bestemt skal laves mere af. Den udmærker sig godt til nedfrysning.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500g Oksekød
  • Oksefond – til det dækker
  • Honning
  • 20g. Ingefær
  • 1 Chili
  • 5 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. hvedemel
  • Stødt koriander
  • Limeblade
  • Grøntsagsboullion – til det dækker
  • Bønnespirer
  • Koriander
  • 1 pakke ris nudler

Fremgangsmåde

Skær oksekødet i grove tern og vend det i en skål med hvedemel.

Varm en ovnfast gryde op med smør og brun kødet heri. Når kødet er brunet tages det op af gryden og mere smør tilsættes.

Finthakket chili, hvidløg, stødt koriander og ingefær kommes i gryden ved lav varme. Når køkkenet begynder at dufte dejligt, kommes kødet tilbage i gryden og tilsættes oksebouillon til det dækker. Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, tilsæt limeblade og læg låg på. Lad retten simre i en times tid.

Efter en time tilsættes honning og skive skåret gulerødder samt grøntsagsbouillon til det dækker, hvorefter retten koges videre under låg i 1/2 time.

Kog ris nudler efter pakkens anvisning, og vend i suppen lige inden servering.

Server gryderetten toppet med bønnespirer og friske koriander.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR