Upside-down appelsinkage

Upside-down appelsinkage 

En dekorativ kage, fyldt med smag af appelsin. I stedet for at bruge købt appelsinmarmelade, kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavede appelsinmarmelade her.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 6 personer

  • 2 appelsiner
  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Sukker
  • 150g. Appelsinmarmelade
  • 3 æg
  • 125g. Smør
  • 125g. Hvedemel
  • 2,5 tsk. Bagepulver

Fremgangsmåde

Find en springform frem og beklæd dem med bagepapir. Pensl springformen med 2.spsk smeltet smør og drys med sukker.

Kog appelsinerne i 5 min. Når appelsinerne er kølet af skæres de i tynde skiver og lægges i springformen i et spiral mønster.

Find to skåle frem og del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. I skålen med æggeblommer tilsættes marmelade og 125g. Smeltet smør, hvorpå det piskes sammen til en jævn masse. Sigt herefter mel og bagepulver i blandingen og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst æggehviderne i.

Kom forsigtigt dejen i springformen og bag i 35 min. Ved 185 grader. Lad herefter kagen sætte sig i 10 – 15 min, og vend den efterfølgende “upside down” på et kagefad.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR