flødekarameller

Tre varianter af flødekarameller

Flødekarameller kræver ikke mange ingredienser, og kan nemt varieres alt efter ønske. I denne opskrift laver jeg dem med salt, chili og julekrydderi. De er både gode som en velkomstsnack og værtindegave, til når der skal ønskes glædelig jul og godt nytår. Derfor laver jeg altid rigeligt med karameller, så der er nok til at alle kan få en lille pose. 

Velbekomme!

Ingredienser

90 stk. 

  •  10 dl. piskefløde
  •  1/2 kg. sukker 
  •  240g. glukosesirup 
  • 2 tørrede chili 
  • 2 spsk. saltflager 
  • 2 spsk. julekrydderi eller: 
  •  1 tsk. nellikker
  • 1 tsk. kanel 
  • 4 kardemommekapsler 
  • 1 tsk. allehånde

Fremgangsmåde

Find en stor gryde frem og hæld piskefløde, sukker og sirup deri. 

Rør i karamellen ca. hvert 5 minut i 40 min. på middel varme. Karamellen er færdig når den er fast, gylden og slipper grydens bund – den skal oftest have lidt længere end man regner med så den ikke bliver til karamelsovs. 

Mens karamellen koger bruges en morter til at male to chilier , hvorpå det sættes til side. Derefter males juleblandingen bestående af: nellikker, kanel, kardemomme og allehånde.

Når karamellen er færdig laves de tre varianter på følgende måde: 

Saltkaramellen: Nu tilsættes hurtigt 2 spsk. salt, hvorpå halvdelen af karamelmassen hældes i en firkantetform (f.eks. tupperwear) beklædt med bagepapir og smurt med lidt olie. 

Chili- og julekaramel: Tag en ekstra gryde frem og sæt den på svag varme. Hæld halvdelen af karamelmassen op i den nye gryde. Kom derefter chili i den ene gryde og julekrydderi i den anden. Hæld dem hurtigt over i hver sin beklædte form. 

Lad herefter karamellerne køle af i ca. to timer, hvorpå de skæres ud i kvadratiske stykker og pakkes ind i madpapir. 

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR