Tipoldemors småkager

Tipoldemors småkager  

“En halv, en halv, en æg” var det min tipoldemor kaldte disse småkager. Jeg spurgte min mormor efter hendes opskrift på småkager, og så viste det sig at den går helt tilbage til min tipoldemor! Opskriften er dejlig simpel, for som min tipoldemor sagde, består den blot af et halv pund smør, sukker, mel og et æg. Min mormor har sidenhen tilføjet lidt chokoladestykker til opskriften, hvilket lige giver den lidt ekstra.

Server disse simple hyggelige småkager til kaffen, eller som en sød snack til påskebordet.

Velbekomme!

Ingredienser

70 stk.

  • 250g. Smør
  • 250g. Sukker
  • 250g. Mel
  • 1 æg
  • 100g. Chokolade

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker, mel og æg sammen med en håndmikser.

Hak chokoladen i små stykker, og vend det i dejen.

Beklæd et par bageplader med bagepapir, og fordel dejen til små kugler, på størrelse med en fem krone. Giv dem lidt plads mellem hinanden, da de flader ud.

Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 10 min.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR