Thai Karry

Thai karry 

Simpel og krydret! Den thailandske karry er hurtig lavet, fyldt med smag, og kødet kan nemt erstattes med hvad der end måtte være nedsat i supermarkedet. Hvis du er vegetar, kan jeg anbefale at lave den med grøntsager eller kikærter. Laves retten med oksekød, kan du nemt lade retten simre i 2-3 timer for at gøre kødet dejligt mørt. Velbekomme!

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500g. kyllingebryst
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 store kaffir lime blade

krydderiblanding

  • 1 chili
  • 1 stang citrongræs 
  • 20g. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. soja
  • 4 spsk. rød karrypasta

Fremgangsmåde

Hak hvidløg, chili og citrongræs fint. Varm en gryde op med lidt olie og tilsæt hvidløg, chili, citrongræs og revet ingefær.

Tilsæt ydermere spidskommen, stødt koriander, kardemomme, fishsauce, soja og karrypasta. Lad det stege igennem under omrøring, indtil krydderierne afgiver deres duft.

Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og svits dem i gryden med krydderierne. Når kødet er gennemstegt, tilsættes 1 dåse kokosmælk, samt limeblade.

Lad retten simre i ca. 20 min.

Serveres med 100g. ris pr. Person

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR