Tandoori kylling

INDISK TANDOORI KYLLING 

Har du fundet nedsat kylling? Så har jeg en opskrift du skal prøve! Du kan bruge alle delene fra en kylling til denne opskrift, da tandoori blot er en krydret marinade. Jeg brugte kyllingebryster, men du kan sagtens bruge en hel kylling, vær her blot opmærksom på, at give den længere tid i ovnen ved lavere varme. Som tilbehør til denne skønne indiske ret serveres fried rice.

Velbekomme! 

Ingredienser

Til 2 personer

  • 500g. kylling
  • 300g. yoghurt
  • 10g. ingefær
  • 1 lime
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl. olivenolie

Krydderiblanding

  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. gram marsala 
  • 1 spsk. koriander
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland krydderiblandingen med yoghurt, limesaft, olivenolie, revet ingefær og presset hvidløg.

Hæld det sammen med kyllingen i en skål og gnid kyllingen grundigt ind i det. Sæt det hele på køl – gerne dagen før – men i min. 1 time.

Fordel kyllingestykkerne på en bageplade klædt med bagepapir og hæld det overskydende marinade over.

Lad dem stege i ovnen i 35 min. ved 175 grader.

Server med fried rice og pynt med evt. mynte.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR