Squashsuppe

Squashsuppe med Pesto og Basilikum

En billig simpel ret, der går godt som både forret og hovedret. Suppens friske grønne smag, giver den dejlige forårs- og sommernuancer. Den kan både serveres varm og kold, og laves med købt eller hjemmelavet pesto. Lav gerne rigeligt, så suppen kan fryses ned og spises på en af de travlere dage.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 750ml. grøntsagsbouillon
  • 60ml. fløde
  • 750g. squash
  • 2 tsk. pesto

Hjemmelavet pesto:

  • 50g. basilikum
  • 25g. parmesan
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. olivenolie  

Fremgangsmåde

Skær squash og hak løg og hvidløg fint.

Varm en stor gryde op med olivenolie, og svits løg og hvidløg til de er bløde. Tilsæt bouillon og squash og lad det koge i 10 min.

Brug en stavblender til at blende suppen og tilsæt efterfølgende fløde og pesto. Smag til med salt og peber.

Pynt med et par blade basilikum og server med overskydende pesto samt groft brød.

Hjemmelavet pesto: Blend basilikum, parmesan og pinjekerner sammen indtil det er helt fint – helst i en foodprocessor. Tilsæt efterfølgende olivenolien lidt efter lidt, imens du blender. Fortsæt indtil pestoen har en jævn konsistens.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR