Simpel og saftig kylling

Simpel og saftig hel kylling 

Forleden dag fandt jeg en hel økologisk kylling til ¼ pris – 25kr! Det blev til en dejlig nem opskrift på hel ovnbagt kylling. Krydderierne kan varieres alt efter hvilken slags salat man ønsker at servere til, man kunne eksempelvis lave en asiatisk version med koriander og chili. Jeg serverede nu kyllingen med en simpel melonsalat, hvilket gjorde det til et herligt sommermåltid.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 hel kylling
  • 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 4 rosmarin stilke 
  • Olie
  • Rigeligt salt og peber

Fremgangsmåde

Sæt ovnen til 220 grader.

Rens kyllingen indvendigt for blodrester.

Find et ovnfast fad frem, og smør det med olie. Put kyllingen i fadet og fyld den med salt, peber, 2 stilke rosmarin (1 ½ spsk. tørret rosmarin), hvidløg og kvartskåret lime.

Smør kyllingen med olie, og gnid den med resterende rosmarin, salt og peber.

Placer den i fadet med vingerne opad, og steg den i ovnen i 50 min. Hvis kyllingens skin ønskes mere sprødt efter de 50 min, kan det anbefales at lægge kyllingen op på en rist, med fadet under sig inde i ovnen, i ydereligere 10 min.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR