semlor med kaffesmør

Semlor med kaffesmør

Semlor er den svenske form for fastelavnsbolle, her fyldt med kaffesmør, og toppet med flødeskum. De fine semlor, skal gerne være flotte, runde og luftige, hvorfor det er vigtigt at overholde hævningstiderne. Opskriften er lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

Velbekomme!

Ingredienser

25 stk. 

  • 5 dl. Lunkent vand
  • 25g. Gær
  • 2 æg
  • 900g. Hvedemel
  • 75g. Sukker
  • 15g. Salt
  • 175g. Blødt smør fra Bakkedal 
  • 200g. Flormelis
  • 4 spsk. Kold kaffe
  • 2dl. Fløde

Fremgangsmåde

Hæld lunkent vand i en skål og rør gær heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet, og rør det godt sammen, gerne i på maskine. Tilsæt løbende resten af melet, og når dejen er ensartet og smidig, tilsættes 75g. Smør i tern. Når smørret er helt integreret i dejen, skal dejen hæve i 2 timer på køkkenbordet med et viskestykke over.

Vend derefter dejen ud på køkkenbordet og form 25 fine runde boller. Placer disse på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1-2 timer.

Varm ovnen op til 200grader. Pensl bollerne med æg og bag dem i 10-14 min.

Find en skål frem og pisk 100g. Smør sammen med flormelis og kold kaffe, til kaffesmør. Find en ny skål frem og pisk fløden til flødeskum heri.

Når bollerne er færdigbagte og har kølet af, skæres en rombe i bollens top, som gemmes til pynt, og bollen udhules let. Fyld bollen med 1-2 spsk. Kaffesmør, kom derefter flødeskum på, og kom bollens top tilbage på toppen af flødeskummet. Gentag dette på alle 25 boller og server.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR