Plum clafoutis

Plum clafoutis (fransk blommekage) 

En fransk specialitet, der ikke kræver mange ingredienser. Hvis du har blommer og fløde på lager, kan jeg varmt anbefale denne skønne dessert.  Som alt andet lækkert fransk mad, kræver det at man arbejder nøjsomt og med tålmodighed.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 6 blommer
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. Kanelsukker
  • 160 ml. mælk
  • 160 ml. fløde
  • 1 tsk. Vaniljeekstrakt (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • 4 æg
  • 110g. sukker
  • 35g. hvedemel

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 200 grader.

Halvér blommerne, fjern kernen og fordel dem i et ovnfast fad. Hæld vand og kanel i fadet og drys kanelsukker over blommerne.

Bag blommerne i ovnen i 10 min. Læg derefter blommerne til afdrypning på en tallerken.

Put fløde, mælk, vanilje og kanelvandet fra blommerne i en lille gryde, og bring det i kog. Lad herefter flødeblandingen køle af.

Pisk æg og sukker sammen i en skål til blandingen er lys og luftig. Pisk herefter hvedemel i æggeblandingen.

Æggeblandingen hældes op i den afkølede flødeblanding og piskes sammen. Put blommerne tilbage i det ovnfaste fad og hæld flødeblandingen over.

Bag clafoutis i ovnen i omkring 30 minutter indtil overfladen bliver gylden.

Server drysset med flormelis.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR