Perro caliente

Perro caliente (hotdogs)

Med frygt for at fornærme hr. og fru Danmark, så må jeg indrømme at en traditionel hotdog ikke er den mest interessante og indbydende ret. Men, med et par ekstra ingredienser og nye smagskombinationer, kan retten hurtigt gøres mere indbydende. Jeg har lavet to varianter med inspiration fra henholdsvis det mexicanske og asiatiske køkken. Tanken er at omdanne det traditionelle “hotdogtilbehør” til en salat, som fungerer som topping – og bare rolig, ketchup, sennep osv., går stadig godt til. Jeg er godt klar over at det kan være en dyr ret, hvis man ikke har nogle af ingredienserne på forhånd. Mit råd er derfor at lave denne ret til mere end to personer, da det gør den væsentligt billigere. Eksempelvis er retten genial til en grillaften med venner eller familie.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 12 pølser
  • 12 pølsebrød

Traditionel salat:

  • 2 store tomater
  • 1 glas syltede agurker
  • 2 rødløg

Asiatisk salat:

  • 1/8 af et spidskålshoved
  • 2 æbler
  • 2 chilier (meget stærk)
  • 1 lime
  • 20g. ingefær
  • Friske koriander

Fremgangsmåde

Mexicansk salat: hak rødløg, syltede agurker og tomater i små tern og bland sammen i en skål.

Asiatisk salat: Snit hvidkål og æbler fint og bland sammen i en skål. Hak chili fint og bland i salaten. Riv ingefær og limeskal over salaten. Pres limesaft over salaten og top med friske koriander.

Rist pølser og brød over en gril i 5 – 10 min tid. Server med salater og diverse dressinger.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR