Parmagiana

Italiensk parmagiana  

I min tid i Melbourne (Australien), har jeg forsøgt at udforske det lokale køkken. Det har dog vist sig at være en spændende rejse, da det ”Melbournianske” køkken er et sammensurium af køkkener fra hele verden! En af de mest populære retter går under navnet ”parmas”, og består af stegt kyllingebryst med tomatsauce, skinke og ost på toppen.

Det lyder ikke umiddelbart så interessant, og det smager heller ikke fortryllende (efter min smag).

Heldigvis har jeg en italiensk ven der er tidligere kok, og han fortalte mig at parmas originalt stammer fra Italien (parmagiana), hvor det laves med aubergine i stedet for kyllingebryst. Med inspiration fra ham, har jeg derfor lavet min egen udgave, som tilmed er simpel og billig.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 2 personer

  • 2 auberginer
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 bakke cherrytomater
  • 300g. mozzarella
  • 2 fed hvidløg
  • Parmesan

Krydderiblanding

  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 160 grader.

Skær hver aubergine i 4 dele på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Brug en blender eller en stavblender til at blende de hakkede tomater og hvidløg sammen med krydderierne.

Fordel tomatblandingen udover auberginerne og bag dem i ovnen i 15 min.

Tag auberginerne ud, og fordel mozzarellaen udover dem. Bag i yderligere 15 min.

Server med revet parmesan, kværnet peber og frisk basilikum.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR