papayasalat

Papayasalat
Papayaen stammer fra Mellemamerika, og er en skøn tropisk frugt. Papayaen kan både være grøn og rød, hvor jeg i denne opskrift har brugt en rød papaya. Den smager dejligt sødt og går utrolig godt sammen med noget stærkt og salt, som feks. i denne salat. Den kan spises til forret til 4 personer, eller nydes som hovedret til 2 personer, med en skål ris ved siden af. Når papayaen udhules så husk at gemme de sorte frø, der kan ristes og bruges som topping til en salat.
Velbekomme!
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 papaya
- 1 chili
- En håndfuld slangebønner (kan erstattes med grønne bønner)
- 2 gulerødder (kan erstattes med salat)
- 1 agurk (kan erstattes med squash)
- 2 fed hvidløg
- 1 lime
- 1 spsk. fishsauce
- 1 spsk. Sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
- 1 håndfuld saltede peanuts
- 1 håndfuld koriander
Fremgangsmåde
Rens alle grøntsager og udhul papayaen for kerner. Skær skinnet af papayaen, og skær resten af papayaen i så tynde strimler som muligt.
Skær enderne af slangebønnerne og halver dem på langs. Skær agurk og gulerødder i fine tynde strimler og bland alle grøntsager sammen i en serveringsskål.
Hak chili og hvidløg fint og kom det i en lille skål. Tilsæt saften fra 1 lime samt sesamolie og fishsauce. Bland det godt sammen og hæld udover papayasalaten.
Hak peanuts groft og skyl koriander. Server retten pyntet med peanuts og koriander.
LEDER DU EFTER NOGET?

Mathilde Lauth
Velkommen til Gastrologik.
En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.
Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet.
Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager.
Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.
Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.
Rigtig god fornøjelse!