påskereder

Påskereder 

Flettede boller med sesam, er særligt velegnet til påsken, da de kan bruges til påskebordet med fine påskeæg i. Jeg holder meget af at bruge smør i alle mine opskrifterne, og bagning er ingen undtagelse! Opskriften er derfor også lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

Velbekomme!

Ingredienser

15 stk. 

  • 2 dl. Mælk
  • 25g. Gær
  • 75g. Bakkedal smør
  • Et nip salt
  • 2 æg
  • 450g. Hvedemel
  • 1 spsk. Sesamolie
  • Sesamfrø 

Fremgangsmåde

Opløs gær i den kolde mælk. Smelt smørret, og kom det i skålen med mælk og gær, sammen med salt, æg, sesamolie og halvdelen af hvedemelet. Tilsæt løbende resten af melet mens der æltes.Lad dejen hæve med klæde over på køkkenbordet i en 1 time og 30 min.

Del derefter dejen til 15 små boller, og del efterfølgende disse i 3, som rulles lange . Flet disse tre sammen, og lad enderne lukkes med hinanden. Gentag dette med alle 15 boller. Lad dem efterhæve i 1-2 timer.

Varm derefter ovnen op til 220 grader, pensl bollerne med sesamolie og top med flagesalt og sesamfrø. Bag dem i 15min til de er gyldne og server!

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR