nem æblegrød m. vanilje

Nem æblegrød m. vanilje

Duften af hjemmelavet æblegrød på en kold efterårsdag, er noget af det bedste jeg ved. Æblegrød er dejligt nemt, fyldt med smag, og kan bruges til mange forskellige opskrifter. Brug den eksempelvis på din yoghurt om morgen eller i en klassisk æblekage med flødeskum og makroner. Og husk endelig at lave rigeligt! Den kan jo også fryses ned, hvis du ikke kan nå at spise det hele 🙂

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 kg. Æbler
  • 1 dl. Vand
  • 1.5 dl. Sukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Æblerne vaskes, skrælles og skæres i tern, hvortil stilk og kernehus fjernes. Kom æblestykkerne i en gryde med vandet, og lad dem blive møre over svag varme. Vaniljestangen deles på langs, og vaniljekornene skrapes ud, og tilsættes i sukkeret.

Når æblerne er møre kommes sukker og vanilje ved (inkl. hele stangen).

Lad det koge videre indtil æblegrøden har den rette konsistens. Hvis grøden ønskes mere jævn i konsistensen, kan man med fordel piske den igennem med et piskeris (husk i så fald at tage vaniljestængerne op inden)

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR