mormors pandekager

Mormors pandekager  

Det dufter af hygge og forkælelse når duften af mormors pandekager fylder hytten. Jeg er så heldig at have fået min mormors traditionelle opskrift, som jo ikke står skrevet ned nogen steder, men som er en opskrift der er gemt i hukommelsen. Hemmeligheden bag disse pandekager, er at de skal være tynde, da der ikke er noget værre end at få en stor madpandekage serveret til dessert. Hvis det ønskes kan man tilføje kardemomme og/eller citronskal i sin pandekagedej, men jeg har nu holdt mig til den helt originale med vaniljesukker.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 3 æg
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 knivspidssalt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • En smule rapsolie
  • 2 dl. Mel
  • 4 dl. Mælk

Fremgangsmåde

Æg piskes sammen i en stor skål, hvorefter sukker, salt, vaniljesukker og rapsolie kommes ved, og der piskes igen. Derefter tilsættes melet, og der piskes indtil mel så småt hæfter sig om piskeriset. Derpå hældes mælken i, og det er her op til den enkelte at vurdere hvor tynd dejen skal være.

En pandekagepande varmes op med smør, hvorpå lidt af dejen hældes på. Husk at det er her, at pandekagerne skal gøres så tynde som muligt. Det kræver derfor også en kyndig hånd at vende pandekagerne. Server pandekagerne med syltetøj, sukker, is eller hvad der nu ellers hører sig til.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR