mokkamarengs

Mokkamarengs

Jeg holder meget af en god kop kaffe, men jeg holder næsten ligeså meget af at spise lidt sødt til kaffen, og her er mokkakys en dejlig budgetvenlig løsning. Når du laver marengs er det vigtigt at være tålmodig når du tilsætter sukker, så de stive æggehvider ikke falder sammen.

Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvor jeg bruger deres mellemristet økologiske harmony kaffe, som har en god rund smag.

Velbekomme!

Ingredienser

50 stk.

  • 75g. sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 tsk. Gestus kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 100 grader.

Pisk æggehviderne stive i en tør skål, og hæld sukkeret i lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til massen er helt stiv og luftig. Vend forsigtigt vaniljesukker og kaffepulver i, uden at slå luften ud af marengsmassen.

Gør en bageplade med bagepapir klar.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på bagepladen i en 5 krone størrelse.

Lad gerne marengstoppene stå ude på pladen i en halvtimes tid så overfladen danner en lille hinde. På den måde sprækker dine marengs ikke inde i ovnen.

Bag dine marengs i en time, kig til dem løbende – de skulle nødigt blive for knasende.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR