marokkansk grøntsagsgryde

Marokkansk grøntsagsgryde

Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter både ser flotte ud og smager godt. Gestus går meget op i kvalitet, uden at det går udover prisen – hvilket passer godt sammen med Gastrologiks principper.

Retten her er varm, krydret og fyldt med skønne grøntsager! Jeg har eksperimenteret lidt med opskrifter fra det marokkanske køkken, og dette må siges at være min absolutte favorit! Brugen af søde grøntsager, stærke krydderier og tørrede frugter giver en skøn symbiose af smag. Derudover er retten også meget sund og nem at lave i hverdagen. Server lidt bulgur eller spændende salater til.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. Frisk ingefær
  • 250g. Søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter
  • En håndfuld tørret frugt (svesker, gule rosiner, abrikoser eller figner)
  • 2 dåser Gestus hakkede tomater
  • Lidt Gestus olivenolie
  • 0.5l. Grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Koriander
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 lille chili
  • 1 spsk. Honning

Fremgangsmåde

Varm en stor gryde op med lidt olivenolie. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg og ingefær, lad det stege ved lav varme til løgene er bløde. Tilsæt kanel, koriander og spidskommen.

Hak de søde kartofler og auberginen i tern. Kom de søde kartofler i gryden og vend dem med krydderierne. Tilsæt de hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg til kartoflerne er møre.

Vend herefter kikærter, tørret frugt, chili, honning og aubergine i, og lad det simre i yderligere 10 min. Smag til og server.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR