løgsuppe

Løgsuppe

Når det er koldt udenfor, og der ikke er ret mange penge tilbage i madpungen, er løgsuppe en god opskrift. Den varme og søde smag af de karameliserede løg går godt til en efterårsdag. Hvis man føler for at toppe den med lidt ekstra, kan man med fordel lave den franske udgave med ostebrød.

Her får du dog den absolut mest budgetvenlige udgave.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 8 løg
  • 150g. Smør
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Mel
  • 1,5 liter bouillon (gerne okse)
  • Salt og peber
  • En håndfuld timian

Fremgangsmåde

Skær løgene i grove ringe og brun dem i en gryde med smør. Tilsæt sukker og rør kontinuerligt ved lav varme. Når løgene er karamelliseret tilsættes melet. Efter et minuts tid tilsættes bouillon sammen med halvdelen af timiankvistene.

Lad suppen koge i ca. 10 min. Smag til med salt og peber og server med lidt brød til.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR