laksefrikadeller

Laksefrikadeller 

Laksefrikadeller kan både laves med dåsetun, dåselaks eller fiskefars. De indeholder asiatiske ingredienser, hvilket gør dem lidt mere interessante end de klassiske fiskefrikadeller. Hvis du har de essentielle ingredienser på plads, er dette både en sund og billig spise.

Velbekomme! 

Ingredienser

Til 4 personer. 10 frikadeller. 

  • 2 dåser laks (95g hver)
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 2 spsk. soja
  • 1 chili
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. Sesamfrø

Glace:

  • 3 spsk. soja
  • 3 spsk. honning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. ingefær
  • 1 lime

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og chili fint.

Fjern vandet fra laksen og kom det i en skål sammen med løg, hvidløg, chili, æg og soja og bland det godt. Vend rasp i, og tilsæt sesamolie til blandingen til den har en sammenhængende konsistens.

Sæt det på køl i en halv times tid.

Mens blandingen er på køl, laves glace. Find en lille gryde frem og tilsæt finthakket hvidløg og ingefær samt soja, limesaft og honning. Lad det koge ind i ca. 10 min, til konsistensen bliver som en tyk sirup.

Opvarm en stor pande med smør, og steg frikadellerne til de er gyldne på hver side. Når alle frikadellerne er færdige hældes glaseringen over frikadeller, hvor de koger ind i ca. 1-2 min, til det sidder fast på frikadellerne.

Drys med sesamfrø og server!

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR