kanelsnurre

Svenske kanelsnurre  

Et skønt søndagsforetagende, der får hele lejligheden til at dufte dejligt af kanel og kardemomme. Opskriften har jeg fra min kærestes søster, som er meget glad for Sverige og rigtig god til bagværk. Bør nydes frisk fra ovnen. Får dog sjældent lov til at stå længe på spisebordet.

Velbekomme!

Ingredienser

20 stk.

  • 400g. smør
  • 5dl. mælk
  • 3 tsk. salt
  • 4,5dl. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • 2 spsk. kanel
  • 1,2kg. hvedemel
  • 2 æg
  • 50g. gær

Fremgangsmåde

200g smør smeltes, hvortil der tilsættes kardemomme, salt, mælk og 2,5dl. sukker.

I en anden skål findeles gær, hvorefter den afkølede smørblanding tilsættes. Rør rundt i dejen og tilsæt løbende mel og æg til dejen. Når dejen har en glat konsistens, skal den hvile i en time.

Mens dejen hviler, laves kanelblandingen. Bland 200g smør med 2dl. sukker samt vanilje- og kanelsukker i en skål med en gaffel. Hvis smøren synes meget hård, kan den gives 20sek. I mikroovnen.

Når dejen har hvilet færdig deles den i to. Rul dejen ud i en 3mm tyk firkant og smør kanelblandingen på hele fladen. Fold halvdelen af dejen over, og luk tæt i kanterne.

Skær dejen i 3cm lange strimler og snor hver strimmel. Snor ydermere strimlerne til et lille sneglehus og fordel dem i muffin forme.

Lad dem hvile i 60 minutter under et hviskestykke. Inden kanelsnurrende kommes i ovnen pensles de med æg. Bag i 8 – 12min ved 225grader, til de har en gylden overflade

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR