jødekager

Jødekager  

En god traditionel dansk julesmåkage, der går fint i overensstemmelse med et SU-budget. Opskriften her tager udgangspunkt i frk. Jensens, da hendes opskrifter nu engang er gyldne, når det kommer til traditionelle danske opskrifter. Hvis man føler for at pynte sine jødekager yderligere, kan det anbefales at toppe dem med hakkede mandler.

Velbekomme!

Ingredienser

40-50 stk. 

  • 250g. Mel
  • 200g. Smør
  • 125g. Sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. hjortetakssalt
  • 1 citron
  • 1 spsk. Revet ingefær

Fremgangsmåde

Find en stor skål frem og kom mel og hjortetakssalt deri. Riv ingefær og citronskal ned i blandingen, og rør rundt. Smuldre smør i blandingen, og tilsæt efterfølgende sukker og æg.

Rør dejen godt sammen og rul det til en lang pølse med en diameter på 6 cm. Læg den i køleskabet overtrukket med film, i en times tid.

Tænd ovnen på 175 grader. Efter en time tages dejen ud og skæres 3/4 cm tykke skiver. Pensl jødekagerne med æg og drys med kanelsukker. Bag dem i ovnen i ca. 6 minutter.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR