hjemmelavet æblechutney

Hjemmelavet æblechutney  

Noget af det jeg elsker ved efteråret, er at det er sæson for æbler. Denne æblechutney er stærk og krydret og går rigtig godt ovenpå de varme retter, som også hører sig til efteråret. Prøv den eksempelvis ovenpå en ret med butter chicken, tagine, chicken tikka masala eller andre varme gryderetter.

Velbekomme!

Ingredienser

6 glas

  • 600g. Æbler
  • 300g. Sukker
  • 2 løg
  • 1.5 dl. Æbleeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Ingefær
  • 1 chili
  • 4-5 kardemommekapsler
  • 2 tsk. Koriander
  • 1 dl. Rosiner

Fremgangsmåde

Skyl, skræl og hak æblerne i tern.

Hak løg, hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en gryde med lidt olivenolie sammen med rosinerne. Tilsæt æblerne, sukker, eddike, krydderier og en smule vand (så det ikke bliver for tørt).

Lad det hele koge sammen til det har den rette konsistens.

Når chutneyen er færdig, hældes den på atamonskyllede glas.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR