græskarsuppe

Græskarsuppe 

I slutningen af oktober er der ikke noget at gøre, græskarsuppen er og bliver et sæson-must! Græskar smager ikke af meget i sig selv, men kan med hjælp fra en håndfuld krydderier, blive et skønt efterårsmåltid. En god idé er at gemme græskarkernerne, som man kan stege på panden, og bruge som pynt til suppen eller i en salat.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 8 personer

  • 1 græskar (ca. 2.5kg)
  • 3 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1l. Hønsefond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Koriander
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Kardemomme
  • 1 spsk. Karry
  • Olie

Fremgangsmåde

Skær skrællen af græskaret og fjern indmaden. Hak græskar, løg og hvidløg. Varm en stor gryde op med lidt olie. Svits løg heri til de er klare. Tilsæt hvidløg og krydderier. Når køkkenet dufter godt hældes græskarstykkerne i samt hønsefond til det næsten dækker græskarstykkerne.

Lad suppen koge i ca. et kvarter til græskarene er møre. Lad det herefter køle af og blend suppen med en stavblender. Tilsidst vendes kokosmælken i.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR