friske forårsruller

Friske forårsruller  

En skøn og anderledes måde at få spist de overskydende grøntsager på. Friske thailandske forårsruller er både festlige, hyggelige at lave, sunde og billige. Jeg serverede engang denne ret for en gruppe venner, hvor forårsrullerne ikke var lavet på forhånd, så man selv kunne anrette dem under middagen. Det var en sjov fornøjelse, da ikke alle synes det var lige nemt at folde vådt rispapir.

Når jeg laver forårsrullerne til aftensmad plejer jeg at bruge 3 forskellige slags ingredienser, hvoraf en af dem gerne er en frugt som f.eks. mango, jordbær, papaya eller lign. Man kan også sagtens komme kød eller fisk i hvis man har lyst, men det er ikke en nødvendighed. Til dyppelse kan Sweet chili- eller soya sauce anbefales.

Velbekomme!

Ingredienser

20 stk.

  • 20 stk. Rispapir 
  • ¼ spidskål (kan erstattes med salat) 
  • 2 papayaer (kan erstattes med en slags frugt)
  • 10 gulerødder (kan erstattes med bønner)
  • koriander 
  • thai basilikum 
  • sweet chili sauce

Fremgangsmåde

Hak spidskålen fint og skær gulerod og papaya i fine stave.

Dyp 1 stk. Rispapir af gangen i en stor skål med vand, tag papiret op når det er blevet bøjeligt. Placer på tallerken og fordel grøntsager samt krydderier på midten af rispapiret. Fold enderne og den ene side af rispapiret ind over fyldet. Rul herefter stramt det sidste stykke, indtil du har en sammenhængende aflang forårsrulle.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR