frisk rødkålssalat

Frisk rødkålssalat 

Den danske jul byder på mange tunge og lækre retter, og det kan derfor være godt med et frisk lille indslag, såsom denne salat på julebordet. Det er en flot og farverig salat, der smager himmelsk, hvis man husker at snitte sin rødkål helt fint. Rødkålssalaten går særligt godt til and, men kan også sagtens spises til kylling eller lam.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 1/4 af et rødkålshoved
  • 2 appelsiner
  • 1 dl. Peanuts
  • 1 håndfuld mynte
  • 1/2 citron
  • 1 tsk. Sukker
  • 3 cm. ingefær
  • 2 spsk. Sesamolie

Fremgangsmåde

Skær rødkålen helt fint og kom den i en serveringsskål/fad. Riv skallen af appelsinerne henover rødkålen. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem derefter i tynde skiver, bland dem med rødkålen.

Hak peanuts groft og fordel dem udover salaten. Skyl mynten og fordel det udover salaten.

Find en lille skål frem, og bland saften fra en halv citron, sukker, revet ingefær og sesamolie sammen. Smag til med evt. mere sukker eller citronsaft. Fordel dressingen udover salaten og server.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR