fastelavnsboller m. hindbærskum

Fastelavnsboller med hindbærskum

Luftige fastelavnsboller, lavet på vandbakkelsesdej med rigeligt smør. Smør er en uundværelig ingrediens i de fleste af mine opskrifter, da den tilføjer noget ekstra til smagen ved både stegning og bagning. Jeg holder meget af at bruge Bakkedal, da de bruger naturlige råvarer i deres fremstilling, og dermed ikke går ned på smag. Jeg har derfor lavet et samarbejde med Bakkedal, hvor jeg har lavet en serie af fastelavns- og påskeopskrifter, som jeg håber I kan lide.

Velbekomme!

Ingredienser

10 stk. 

  • 1,5dl. Vand
  • 75g. Bakkedal smør
  • 100g. Hvedemel
  • 2 æg
  • Salt
  • 0,5l. Fløde
  • 2 spsk. Hindbærmarmelade
  • Flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Find en lille gryde frem og varm vand og smør heri. Når smørret er smeltet tilsættes mel og lidt salt, og der røres rundt med en grydeske.

Når dejen slipper grydens kanter, tages den af varme og køler af. Når dejen har kølet af, tilsættes et æg ad gangen mens der hele tiden røres.

Derefter sprøjtes dejen ud til fine runde boller, og bages ved 200 grader i 25min. Det er vigtigt at ovnlågen ikke åbnes under bagningen, da vandbakkelserne ellers vil falde sammen.

Når vandbakkelserne er færdigbagte og har kølet af, piskes flødeskum sammen med hindbærmarmeladen, og kommes i en sprøjtepose.

Skær vandbakkelserne over på halv, og fyld dem med flødeskum. Drys flormelis over vandbakkelserne og server.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

This Post Has 2 Comments

  1. Hvor ville det have pyntet med et par friske hindbær – ser lidt tam og rustic ud

    1. Kære debbi,
      Du har helt ret! Hindbær ville være et godt supplement til disse fastelavnsboller – men! Formålet med Gastrologik er, at lave opskrifterne så bugdetvenlige og kvalitetsfyldte som overhovedet muligt. Jeg forsøger derfor at begrænse mine opskrifter således at alle uanset økonomiske udgangspunkt kan følge med. Hvis man vil gøre opskrifterne, er det helt klart noget jeg værdsætter, og jeg vil meget gerne høre/se, hvordan dine fastelavnsboller bliver med hindbær!

      Jeg håber at du får en skøn dag!
      Kærlig hilsen
      Mathilde Lauth.

SKRIV EN KOMMENTAR