banankage

Banankage med chokoladestykker 

En god og svampet banankage, som byder på skønne store chokoladestykker. Chokoladen her er mælkechokolade med toffee stykker, men ønsker man at bruge mørk chokolade, kan man med fordel tilføje lidt mere sukker. Banankagen tager næsten igen tid at lave, og er dejlige overskuelige. Opskriften er udarbejdet for Fairtrade, hvis produkter er lavet med øje for arbejdernes vilkår. Kvaliteten er derfor i højsædet, og denne banankage er ingen undtagelse 😉

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 -8 personer

  • 5 bananer
  • 50g. Smør
  • 3 dl. Mel
  • 2 dl. Havregryn
  • 0.5 dl. Sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 100g chokolade

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 180 grader.

To skåle findes frem til at blande henholdsvis de våde og tørre ingredienser.

I en skål moses 4,5 banan sammen med smeltet smør og æg. I den anden skål blandes mel, havregryn, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt. Hæld derpå de våde ingredienser over til de tørre.

Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Find en rund smurt form frem og kom dejen deri. Skær den resterende halve banan i små skiver, og fordel dem ovenpå banankage.

Bag banankagen ved 180 grader i ca. 35 min til den er gylden.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR