australsk tiramisu

Australsk tiramisu  

Tiramisu er en skøn italiensk dessert, som kun bliver bedre at stå et par dage i køleskabet. I denne udgave har jeg brugt TimTam (som er en australsk chokoladebar) i stedet for ladyfingers, da jeg ønskede at give min tiramisu et australsk tvist. Man kan dog sagtens bruge ladyfingers eller prøve sig frem med f.eks. KitKat. Jeg har ikke brugt dessertvin for at spare penge, og jeg mener ikke det har gjort desserten mindre god. Derudover ynder jeg at anrette tiramisuen i pæne glas, da det gør desserten mere dekorativ.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 6 personer

  • 500g. Mascarpone
  • 2 kopper stærk kaffe
  • 100g. Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 4 æg
  • 20 stk. TimTam (australsk chokoladebar)
  • 2 spsk. Kakao
  • Kaffebønner til pynt

Fremgangsmåde

Start med at lave et par stærke kopper kaffe og bland det med vaniljesukker, og lad det køle.

Del æggene og sæt hviderne til side. Æggeblommerne piskes sammen med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt (ca. 2min.) Herefter piskes mascarponen grundigt i. De piskede hvider, vendes forsigtigt i æggeblandingen.

Enderne skæres af de 20 stk. TimTam.

Find 6 cocktailglas eller lign. Frem. Start med at komme en spsk. Af cremen i bunden glasset og læg 2,5 TimTam ovenpå, som først har trukket i kaffen. Dæk TimTam med endnu et lag creme og kom yderligere 3 kaffetrukne TimTam ovenpå. Kom et sidste lag creme over TimTam og glat overfladen ud. Gentag fremgangsmåden med de 5 andre glas.

Lad tiramisuen stå på køl natten over dækket med film. Hvis det ønskes kan tiramisuen holde sig en hel uge i køleskabet.

Inden serveringen pyntes tiramisuen med drysset kakaopulver og tre kaffebønner.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR