asiatisk boller i karry

Asiatisk boller i karry 

En asiatisk variant af den klassiske boller i karry. Smagen af kokosmælk og thailandsk karry paste, er en skøn erstatning til den klassiske gule karry smag.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500g. svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt og peber
  • 2-3 spsk. Mel
  • 3 dåser kokosmælk
  • 1 chili
  • Olie
  • 20g. Ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. Stødt koriander
  • 2 spsk. Soja
  • 1 spsk. østersovs
  • 3 spsk. Karry paste
  • 3 limeblade
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 2 spsk. Ristede sesamfrø

Fremgangsmåde

Start med at blande svinekød, finthakket løg, æg, 1 fed presset hvidløg, raps, oregano, salt og peber sammen i en skål, og lad det stå på køl i 30min.

Sæt en stor gryde med vand til at koge. Form kødbollerne med en ske og kom dem i gryden med kogende vand. Når kødbollerne flyder op til vandoverfladen er de færdige og kan sættes til side.

Hak hvidløg, ingefær og chili fint og varm en stor gryde op med lidt olie. Svits hvidløg, ingefær, chili og stødt koriander af i gryden.

Tilsæt karrypaste og mel og rør rundt i ca. 2 min. Pisk de 3 dåser kokosmælk ved, og bring karryen i kog sammen med limeblade.

Hvis karryen synes tynd kan mere mel tilsættes. Til sidst kommes kødbollerne i sammen med østersovs og soja.

Server retten med ris til, og pynt med æbletern, sesamfrø og friske koriander.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR