affogato

Affogato m. saltkaramel  

En simpel men meget lækker dessert. Denne dessert serverer jeg både til gæster, men jeg spiser den også gerne, når jeg lige trænger til lidt forkælelse efter en lang dag på studiet. Du kan enten købe en færdiglavet karamelsauce, men hvis du tilfældigvis har en dåse kondenseret mælk stående, kan du også blot koge den i vand i tre timer. Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvor jeg bruger deres mellemristet økologiske harmony kaffe, som har en god rund smag.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 2-8 personer

  • En bakke vaniljeis
  • Karamelsauce 
  • En kande meget stærk Gestus kaffe

Fremgangsmåde

Start med at lave en kande rigtig stærk kaffe.

Kom to kugler vaniljeis i et afkølet glas. Kom derefter en spsk. karamelsauce ud over isen og hæld til sidst kaffen udover hele herligheden.

Pad Thai
Japanske Pandekager
Tunfrikadeller
Pasta Puttanesca

LEDER DU EFTER NOGET?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
AFTENSMAD
DESSERTER
FORRETTER
MORGENMAD
SALATER
VEGETARISK

Mathilde Lauth

Velkommen til Gastrologik.

En blog – designet til dig – der søger billige, simple og sunde madopskrifter.

Formålet med siden er, at du hurtigt og nemt kan lave billige og lækre retter, når først du har lært at forbinde gastronomi med logik. Jeg vil lære dig alt om mine kreative vaner og rutiner samt hjælpe dig med at simplificere og effektivisere din madlavningsproces – både i supermarkedet og i køkkenet. 

Mit blogindlæg “Essentielle ingredienser” giver dig et indblik i, hvilke råvarer du altid bør have på lager. 

Symbolet her giver dig et hurtigt overblik over, hvor mange varer du har brug for ud over de “Essentielle ingredienser“.

Så kære læser – hjerteligt velkommen til Gastrologik – stedet for os med stor passion for madlavning og sans for finans.

Rigtig god fornøjelse! 

SKRIV EN KOMMENTAR